Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση Διαγωνισμού


Τρέχα! Βρες μια κάμερα! Έστω από κινητό! Πες το στο δάσκαλό σου! Πες το στη δασκάλα σου! Κύριε φέτος θέλω να κάνουμε μια ταινία!





Άραγε είναι εύκολο ή δύσκολο να κάνεις μια ταινία; Θα είναι αστεία ή λυπητερή. Πόσους πρωταγωνιστές; Ποιος θα παίξει; Πώς θα πούμε την ταινία μας; Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη; Μουσική; Μουσική θα βάλουμε; Ποιος θα κρατάει την κάμερα; Που θα βρούμε κάμερα; Ντρίνννν. Χτύπησε κουδούνι τρέχα! Τι έχουμε πρώτη ώρα; Πρώτη ώρα σινεμά!

Περιμένουμε ταινίες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδος. Ψέματα. Περιμένουμε ταινίες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδος και της Κύπρου. Ψέματα. Περιμένουμε ταινίες απ' όλες τις γωνιές τις Ελλάδος, της Κύπρου και της Ομογένειας. Αλήθεια! Φέτος ο διαγωνισμός μας είναι διεθνής! 

Κι αν πάρω βραβείο;
Αν πάρεις βραβείο ετοίμασε βαλίτσες για Αθήνα, εμείς θα σε βραβεύσουμε. Θα βραβεύσουμε εσένα, την τάξη σου, τη δασκάλα σου, τους γονείς σου, το δήμαρχο της πόλης σου, τον κυλικιάρχη του σχολείου... και μάλλον θα γίνεις γνωστός σε όλο το youtube...

Και πώς θα κάνω μια ταινία;
Ε... εδώ μάλλον θέλει φαντασία και είμαστε σίγουροι ότι τόσο εσύ όσο και οι συμμαθητές σου έχετε μπόλικη... Βέβαια θα φροντίσουμε να σου πούμε και μερικά μυστικά του σινεμά, αλλά δίχως φαντασία μάλλον δε θα πάρεις βραβείο... 

Για ποιο πράγμα να κάνω ταινία;
Για ό,τι θες! Κλείσε τα μάτια σου και ονειρεύσου

Ναι αλλά εγώ πάω νηπιαγωγείο...
Ε και; Φέτος αποφασίσαμε να δεχθούμε ταινίες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Ποιος ξέρει... του χρόνου μπορεί να μας στείλουν ταινίες και οι φοιτητές των πανεπιστημίων. 

Και πότε πρέπει να την έχω έτοιμη;
Σιγά σιγά ξεκίνα γιατί μέχρι το Φλεβάρη πρέπει να μας τη στείλεις.

Κι αν δεν κερδίσω;
Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις... 

Κι αν δεν κερδίσω;
Κάτι μου λέει ότι θα κερδίσεις... 

Ε...τότε λέω να στείλω.
Στείλε! 

Μάλλον θα στείλω...
Στείλε, στείλε!

Related Articles

Από το Blogger.